Koffie is voor veel mensen een secundaire arbeidsvoorwaarde. Koffie verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook de teamspirit. Een koffiepauze brengt mensen samen en het is hét moment om bij te praten over zowel zakelijke- als privégebeurtenissen. Wij zijn ervan overtuigd dat kwalitatieve koffie, gemaakt met aandacht, goed doet voor zowel de werkgever als de medewerkers. Smaken verschillen en iedere medewerker heeft een andere koffievoorkeur. Een kwalitatieve koffiemachine voor bedrijven met verschillende soorten koffie draagt daarom bij aan het succesverhaal van een bedrijf.

Koffie op de werkvloer

Het aanbieden van verschillende koffievarianten blijkt een schot in de roos voor veel bedrijven. Natuurlijk doen de ‘gewone’ koffie en espresso het ook goed, mits je de kwaliteit proeft. De aanschaf van een koffiemachine voor bedrijven is daarom een logische eerste stap. Toch draait het zeker niet alleen om de machine. De soort koffie is ook van groot belang. Het begint natuurlijk allemaal bij de koffieboon. Neem bijvoorbeeld de koffiebonen van de Arabica plant. Deze koffiebonen zijn aromatisch van smaak en hebben vaak fruitige of bloemige smaaktonen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor robusta bonen. Deze bonen hebben een scherpere en sterkere smaak dan Arabica bonen. Bovendien hebben de bonen van de robusta plant hogere cafeïnewaarden. Smaken verschillen, het is daarom goed om te kijken naar de wensen van medewerkers.

Koffiemachine voor bedrijven

De bonen mogen dan wel het grootste gedeelte van de smaak bepalen, ook de zetsnelheid, koffievariatie en capaciteit zijn erg belangrijk. Een koffiemachine op het werk dient daarom aangepast te zijn op het aantal medewerkers. Bij een grote bezetting is een Rex-Royal koffiemachine erg geschikt. Bij minder medewerkers zijn de koffiemachines van Animo erg fijn. Een koffiemachine voor bedrijven is er in alle soorten en maten. Kies daarom zorgvuldig en houd rekening met de wensen van medewerkers. Zo houdt u uw medewerkers tevreden en productief. Voor ieder koffievraagstuk heeft DEAC Koffie Experts een oplossing.