Lattiz; de slimme oplossing voor perfect melkschuim
Eén derde van de koffie die in de horeca wordt besteld, is een cappuccino of een latte macchiato. Voor het horecapersoneel kost het vaak relatief veel tijd om een goede, stevige melkschuimlaag te maken. Bij DEAC Koffie Experts hebben we hier de perfecte oplossing voor: de Lattiz van FrieslandCampina. Dit is een professionele machine voor in de horeca die met één druk op de knop een hoge kwaliteit melkschuim produceert.
Er zijn twee varianten beschikbaar, elk afgestemd op het volume van jouw onderneming:
Lattiz® Advance
De Lattiz® Advance is ontworpen voor locaties waar méér dan 95 cappuccino’s per week worden verkocht. Deze geavanceerde variant beschikt over een gedetailleerd en aanpasbaar touchscreen display, waarmee je recepten kunt personaliseren naar wens. Zo pas je moeiteloos de hoeveelheid melkschuim aan op elk gewenst servies of koffierecept.
Je bedient je klanten snel en gemakkelijk met een snelheid van zes cappuccino’s per minuut. Speciaal schoonmaken is niet nodig. Alle onderdelen die met melk in aanraking komen, haal je na gebruik gewoon weg. De machine spoelt automatisch na het verwisselen van een Bag-in-Box en aan het begin en eind van de dag. Dit alles wordt simpel via een paar stappen in het menu begeleid, wat voor nog meer gebruiksgemak zorgt.

Lattiz® Go
De Lattiz® Go is ideaal als je meer dan 50 cappuccino’s per week serveert. Deze compacte machine is perfect voor locaties met een lagere koffierotatie. Hij is verkrijgbaar in twee versies: één met een interne watertank (voor optimale flexibiliteit en eenvoudige verplaatsing) en één met een vaste wateraansluiting. Met een capaciteit van 8 tot 14 cappuccino’s per dag is de Lattiz® Go perfect geschikt voor kleinere volumes. De melkhoeveelheid is eenvoudig aan te passen aan het servies dat je gebruikt, wat zorgt voor maximale flexibiliteit. De Lattiz Go is eenvoudig te installeren, makkelijk te bedienen en volledig geautomatiseerd in reiniging – ideaal voor kleinere horecazaken, vergaderruimtes of kantoren.

Bag-in-Box
Een Bag-in-Box voorziet het systeem van melk. In de machine worden heet water en lucht toegevoegd om het perfecte melkschuim te maken. De Lattiz-melk beschikt over de ideale samenstelling van eiwit en vet voor een constante, hoogwaardige Barista-kwaliteit. Daarnaast draagt de Bag-in-Box bij aan duurzaamheid, omdat er minder afval wordt geproduceerd. Verder blijft de melk in het Bag-in-Box systeem tien dagen ongekoeld houdbaar in de machine.
Met de 2,5L Bag-in-Box kun je, afhankelijk van je instellingen, melkschuim maken voor tot wel 85 cappuccino's van 180 ml. De 4L Bag-in-Box en is goed voor zo'n 140 cappuccino’s. Dit staat gelijk aan 17,5 literpakken melk.
