Najaarsrecepten voor koffiespecialiteiten

De koudste maanden van het jaar zijn ideaal voor de heerlijkste koffiespecialiteiten. Gethematiseerd rondom een feestdag, een smaak die voor wat extra warmte zorgt of gewoon omdat het op zijn tijd een heerlijke verwennerij is... van oktober tot maart kunt u helemaal los op het gebied van de speciale koffies. Verwen uw gasten met de najaarsrecepten op deze pagina. 

#deackoffieexperts

Heeft u één van deze recepten gemaakt of op de kaart staan? Laat het uw gasten en ons weten via social media. Noem of tag ons in uw bericht, dan delen wij uw bericht ook in onze stories. 

Ingrediënten nodig?

Bekijk hier ons assortiment koek, siropen en meer. Bestel uw benodigdheden direct bij uw routeverkoper of stuur de bestelling naar sales@deac.nl.

Salty star; koffie met een kleine bite1883 Maison Routin Salted caramel.png

Bron: 1883 Maison Routin

Ingrediënten

  • 2 shots Salted caramel siroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • 9 cl opgeschuimde melk 
  • Caramelsaus
  • Koffieboon

Bereidingswijze

  1. Schenk de espresso in een glas.
  2. Schenk de koude melk én de siroop in de melkkan en schuim de mix op.
  3. Voeg opgeschuimde melk toe. Zorg dat het glas gevuld is.
  4. Decoreer de schuimlaag met wat caramelsaus en een koffieboon in het midden.
Roasted Hazelnut Coffee; een kleine zoetigheid voor na het eten1883 Maison Routin Roasted Hazelnut.png

Bron: 1883 Maison Routin

Ingrediënten

  • 1 shot Roasted Hazelnut siroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • Slagroom
  • Halve hazelnoten
  • Geraspte hazelnoten
  • Cacao poeder

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in een klein glas.
  2. Schenk de espresso over de siroop.
  3. Spuit een toef slagroom op de espresso.
  4. Decoreer met de cacaopoeder en geraspte hazelnoot. Top af met een halve hazelnoot.
Moccaccino; cappuccino met een chocolate twist1883 Maison Routin Chocolate.png

Bron: 1883 Maison Routin

Ingrediënten

  • 1,5 shot Chocolate siroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • Opgeschuimde melk
  • Cacao poeder
  • Chocolade schaafsel

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in een cappuccino kop.
  2. Voeg de espresso toe.
  3. Schenk de opgeschuimde melk in de kop.
  4. Decoreer met de cacaopoeder en het chocolade schaafsel.
Halloween special: Jack o'Latte1883 Maison Routin Pumpkin Spice.png

Eenvoudig, maar sfeervol tot de max! Zet dit cadeautje voor je gasten de komende week op de kaart.

Ingrediënten

  • 2 shots Pumpkin spice siroop van 1883 Maison Routin
  • 1 dubbele espresso 
  • Opgeschuimde melk 
  • Slagroom
  • Kaneelpoeder
  • Optioneel: Halloween-toppings naar keuze

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in het glas.
  2. Voeg opgeschuimde melk toe. Let op dat het glas niet te vol wordt.
  3. Voeg de dubbele espresso toe.
  4. Spuit een mooie toef slagroom bovenop de latte.
  5. Garneer naar smaak met wat kaneelpoeder en voeg voor wat extra sfeer leuke Halloween-toppings toe.