Unieke koffiemerken

Wij geloven in koffie die past bij uw bedrijf en bij uw klanten. Onze merkconcepten zijn hierop afgestemd. Ze variëren in thematiek en in melanges, maar hebben allemaal één ding gemeen. Ze zijn met zorg en aandacht gemaakt zodat u met zorg en aandacht die perfecte kop koffie aan uw gasten serveert. 

Image

Royal Dutch Espresso

Een meesterlijke 100% arabicakoffie die ook nog eens 100% biologisch is. Deze zelfverzekerde, chique koffie is verkrijgbaar in twee brandingen
Image

Organico espresso

De verantwoorde koffie voor wie die een geweldige koffie met een goed verhaal wil serveren. verkrijgbaar in twee Fairtrade, biologisch en 'shade grown' melanges
Image

Caféma espresso

De koffie waar horeca-ondernemend Nederland al ruim 15 jaar op bouwt. Caféma espresso is gewoon goede koffie zonder poespas, in drie heerlijke melanges
Image

Beans&Business

Boost je focus 24/7! Koffie van horecakwaliteit is er nu ook voor op kantoor. Met de drie melanges van Beans&Business zet u op ieder moment van de werkdag de juiste koffie
Image

Colours of Coffee

Onze specialty coffee voor de verder gevorderde koffiekenner. De single origins en blends van deze koffielijn zijn stuk voor stuk kleurrijk in smaak en eigenzinnig in uitstraling
Image

Wadden espresso

Deze special is een kruidige koffie met een mooie volle en romige smaak. De melange van arabica en robusta is geschikt voor iedere (melk)koffievariatie
Header Koffiebessen in de zon.jpg

Exclusieve eigen koffiemerken

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een koffiemerk dat niet in iedere groothandel of supermarkt verkrijgbaar is? Dan bent u bij DEAC Koffie Experts aan het juiste adres. Wij hebben diverse eigen koffielijnen die exclusief voor ons worden geproduceerd en alleen voor klanten via ons verkrijgbaar zijn.

Waar komt (de smaak van) koffie vandaan?

Dat koffiebonen niet uit Nederland komen, dat weet iedereen tegenwoordig wel. Maar waar komen ze dan wel vandaan? Welke koffiebonen vormen de melanges van Caféma espresso, Organico espresso, Colours of Coffee en de andere merken van DEAC Koffie Experts? En welke invloed heeft de herkomst op de smaak. Over koffie, en de smaak van koffie, kunnen we hele boeken schrijven, maar we beperken ons hier even tot de hoofdlijnen.

Bean Belt
Koffieplanten kunnen niet overal groeien. Klimaat en omgeving zijn van grote invloed op de planten en hun bonen. Zo houden ze van een lekker tropisch, vochtig klimaat (maar wel met afwisselende droge en natte seizoenen) en groeien ze het beste in vruchtbare grond. Deze combinatie van factoren komt perfect samen in wat in de koffiewereld de Bean Belt heet. Deze horizontale strook loopt van de Kreeftskeerkring tot de Steenbokskeerkring. 

Wereldsmaken

Binnen de Bean Belt zijn er heel wat koffieproducerende (ei)landen in de volgende regio's. De ligging van deze gebieden zijn van invloed op de smaak van uw koffie.

  • Centraal-Amerika
  • Zuid-Amerika
  • Afrika 
  • Zuid-Oost Azië

Drie smaakpaletten

Iedere plek op de wereld kent zo zijn eigen specifieke smaaksensaties en met koffiebonen is dit niet anders. Maar hoewel ieder land en iedere plantage en zelfs ieder verwerkingsproces zijn eigen invloeden heeft op de smaak, is er een grovere driedeling te maken binnen de Bean Belt met ieder zo zijn eigen hoofdsmaken.

Centraal & Zuid-Amerika

Bij Zuid-Amerika denken we aan sensuele warmte en natuur. Geen wonder dus dat de koffiebonen uit dit continent aardse tonen en chocoladesmaken hebben. Arabicabonen komen hoofdzakelijk uit Zuid-Amerika.
 

Smaken Chocolade, noot, caramel


Veel van onze melanges bevatten koffiebonen uit Zuid-Amerika. U vindt ze o.a. in onze: 

Afrika

Net als wijnen kenmerken ook de koffiebonen uit Afrika zich door hun frisse en fruitige smaken. Deze bonen zorgen voor lichtrinse tinten in uw koffie en zorgt ervoor dat de koffie niet te zwaar wordt.
 

Smaken Blauwe bes, bloemig, rood fruit


In onze melanges zijn de Afrikaanse bonen afkomstig uit Ethiopië, o.a. in de:

Zuid-Oost Azië

Die kruidige smaken uit de Aziatische keuken zijn ook terug te vinden in de smaak van hun koffiebonen! Volle tonen van kruiden en pure chocolade die mooi uitgebalanceerd worden door een lichte rinsheid.

Smaken Kruidig, laurier, pure chocolade


De kruidige smaken uit Azië vindt u terug in een aantal melanges van DEAC Koffie Experts: 

Naar welke smaak bent u op zoek?

Bent u op zoek naar een (nieuwe) koffie voor uw onderneming, maar bent u er nog niet uit hoe die precies moet smaken? In ons ruime assortiment zit altijd een merk dat bij u past! Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts, zij denken graag met u mee in de zoektocht naar de juiste smaak voor uw onderneming!

Arabica (Coffea arabica)

De arabicaplant groeit het meeste in gebieden rond de evenaar. Omdat het een vrij delicate plant is, groeit hij het beste op grote hoogten, tussen de 800 en 2200 meter boven zeeniveau. Daar heeft hij minder last hij heeft van externe factoren zoals insecten en ziekten. Het 'nadeel' van die teelt op hoogte is dat het de productie arbeidsintensiever (en dus kostbaarder) is dan teelt in lager gelegen gebieden. Arabicabonen zijn groter dan die van de robustaplant, maar bevatten minder cafeïne. De boon is ovaal van vorm, heeft een gebogen nerf en heeft kenmerkende zachte smaaktonen van bloemig en zoet.
 

Vorm Ovaal, groter
Smaken Bloemig, zacht, zoet
Cafeïne gehalte 0,8 - 1,5%
Bloesemtijd 7 - 9 maanden
Groeihoogte boven zeeniveau 800 - 2200 meter

Robusta (Coffea canephora)

De robustaplant groeit eveneens rond de evenaar, maar een stuk lager gelegen dan de arabicaplant (tot ongeveer 900 meter boven zeeniveau). Van nature is dit een sterkere plant dan de arabicaplant (hij dankt er zelfs zijn naam "robusta" aan). Door de cafeïne is hij veel beter bestand tegen externe factoren als ziektes en insecten. De robustaboon is kleiner en ronder dan de arabicaboon, heeft een rechte nerf en staat bekend om zijn stevige, bittere en soms wat assige smaaktonen. Omdat het vetgehalte van deze boon hoger is, wordt hij vaak aan melanges toegevoegd. Robusta geeft namelijk een hele mooie cremalaag.
 

Vorm Rond, kleiner
Smaken Assig, robuust, bitterder
Cafeïne gehalte 1,7 - 3,5%
Bloesemtijd 9 - 11 maanden
Groeihoogte boven zeeniveau 0 - 900 meter

Is 100% arabica beter?

Er wordt vaak gezegd dat een 100% arabicakoffie dé perfecte koffie benadert. Zijn verfijnde, zachte smaken zorgen voor een zeer prettige beleving en mondgevoel. Maar wie liever een koffie met wat meer pit drinkt, raden wij een melange van arabica en robusta aan. Daarnaast zijn o.a. de herkomst, het verwerkingsproces en het brandingsproces van iedere boon van invloed op de smaak van de uiteindelijke koffie. De ene arabicaboon (of robustaboon) is simpelweg de andere niet.

Exclusieve koffiemerken

Als u echt op zoek bent naar een exclusiever koffiemerk, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze hoogwaardige koffies zijn niet verkrijgbaar in groothandel of supermarkt, dus uw gast moet wel bij u terug komen voor een heerlijke kop koffie.