Recept voor koffiespecialiteiten

Latte macchiato is van zichzelf al een heerlijke koffie, maar aangevuld met een siroop, koek en andere toppings wordt het helemaal een feest. Probeer één van onze recepten en verwen uw gasten.

Ingrediënten nodig?

Bekijk hier ons assortiment koek, siropen en meer. Bestel uw benodigdheden direct bij uw routeverkoper of stuur de bestelling naar sales@deac.nl.

Hazelnoot choco latte; Koffieverrassing met een biteHazelnoot choco latte.jpg

Ingrediënten

  • 2 shots hazelnootsiroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • Melk 
  • Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Chocoladekoek, chocoladedruppels of -snippers en stukjes hazelnoot

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in het glas.
  2. Voeg opgeschuimde melk toe. Let op dat het glas niet te vol wordt.
  3. Voeg het shot espresso toe.
  4. Spuit een mooie toef slagroom bovenop de latte.
  5. Garneer naar smaak met de chocoladekoek, chocoladesnippers en stukjes hazelnoot. 
Vanille latte; Een zachtzoete combinatieVanille latte.jpg

Ingrediënten

  • 2 shots vanillesiroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • Melk 
  • Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Koekstukjes, bijvoorbeeld vanille wafeltjes

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in het glas.
  2. Voeg opgeschuimde melk toe. Zorg dat het glas gevuld is.
  3. Voeg het shot espresso toe.
  4. Spuit een mooie toef slagroom bovenop de latte.
  5. Garneer met koekstukjes en/of chocoladesaus. 
Stroopwafel latte; Hollandse koffie op en topStroopwafel latte.jpg

Ingrediënten

  • 2 shots karamelsiroop 1883 Maison Routin
  • 1 shot espresso 
  • Melk 
  • Slagroom
  • Karamelsaus
  • Stroopwafelstukjes

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in het glas.
  2. Voeg opgeschuimde melk toe. Let erop dat je het glas niet te vol schenkt.
  3. Voeg het shot espresso toe.
  4. Spuit een mooie toef slagroom bovenop de latte.
  5. Decoreer met karamelsaus een ruitmotief op de slagroom.
  6. Bestrooi de slagroom met stroopwafelstukjes.