Recept voor ijsthee (+ variatietips)
Niets smaakt zo lekker als een verkoelende ijsthee op een hete zomerdag. Met onderstaand recept bereidt u heel eenvoudig de lekkerste ijstheeën, van simpele tot exotische varianten.
Benodigdheden
- 1 liter water (gekookt)
- 3 zakjes thee (zakje voor één kop thee)
- Ijsklontjes
- Fruit, groente, kruiden en/of specerijen naar keuze
Bereiding
- Kook het water en giet het in een kan.
- Hang de theezakjes in het water (zolang als aangegeven op de verpakking).
- Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg, indien gewenst, vers fruit toe.
- Zet de kan in de koelkast en laat hem helemaal koud worden.
- Serveer in een glas met ijsblokjes en voeg eventueel nog fruit of kruiden toe.
Variatietips!
Met ijsthee kunt u variëren dat het een lieve lust is. Kiest u voor een basis theesmaak (zoals groene thee of rooibos, maar ook zwarte thee kan) of werkt u juist met een thee die al een specifieke smaak heeft (citroen, rode vruchten etc). Alles is mogelijk!
Heeft u uw thee gekozen? Dan wordt het pas écht leuk! Met vers fruit en/of kruiden kunt u alle kanten op. Wilt u de smaak van de thee extra accentueren? Voeg dan schijfjes gember toe aan Orange Ginger thee of partjes verse perzik aan je perzik thee. U kunt er ook voor kiezen om juist een extra smaak toe te voegen aan de thee. Zo maakt u van citroenthee makkelijk een citrusmix door schijfjes limoen en sinaasappel toe te voegen. Kortom, de mogelijkheden zijn ein-de-loos.
Om u alvast op weg te helpen hierbij een kleine greep uit de mogelijkheden:
- Fruit / groente: citroen, perzik, komkommer, mango, limoen, framboos, granaatappel etc.
- Kruiden / specerijen: munt, gember
Laatste smaaktip! Voeg voor een wat zoetere ijsthee honing toe voordat u hem in de koelkast zet.