Goede koffie op het werk is erg belangrijk. Of u nu een jonge ondernemer bent met een start-up of al jarenlang CEO bent van een goedlopende multinational met duizenden medewerkers; koffie is de zwarte motor voor werknemers. Maar met goede koffie alleen bent u er nog niet. Een goede koffiemachine voor bedrijven mag natuurlijk niet ontbreken. De vraag is: hoe weet u zeker dat u de juiste koffiemachine voor bedrijven heeft gevonden? Dat weet u na het lezen van deze blog.

 

De zoektocht naar een professionele koffiemachine

Oké, u bent op zoek naar een nieuwe koffiemachine. U kijkt wat rond op internet en vraagt een aantal brochures aan. Vervolgens vergelijkt u de verschillende machines en vindt u de professionele koffiemachine die bij u past. Denkt u. Want zodra er een beslissing moet worden genomen, slaan de twijfels bij veel mensen toe. Dat is ook niet gek. Een nieuw koffiezetapparaat voor op kantoor is tenslotte een dure aankoop én u wilt hem komende jaren dagelijks gaan gebruiken.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een
koffiemachine voor bedrijven?

Eigenlijk is het vinden van de perfecte koffiemachine voor bedrijven helemaal niet zo moeilijk. Er zijn slechts een aantal dingen waar u op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit, het aantal soorten koffie en de prijs per kop.

Capaciteit
De capaciteit van de koffiemachine is misschien wel één van de meest bepalende onderdelen. Zo is een machine met een capaciteit van 1000 koppen koffie per uur totaal overbodig voor een bedrijf met 10 medewerkers. Maar bedenk niet alleen hoeveel mensen u (tegelijk) wil bedienen, maar ook wat voor soort koffie u wilt. Het zetten van een versgemalen espresso kost nou eenmaal meer tijd dan een kop koffie uit een instant koffiemachine.

Soorten koffie
Geeft u uw klanten en medewerkers de keuze uit een simpele kop koffie of een kop thee? Of gaat u voor een uitgebreid assortiment met espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk? Houd rekening met de wensen van uw medewerkers en pas uw nieuwe machine hier op aan. Zijn er bijvoorbeeld veel theedrinkers? Dan is een koffiemachine met een aparte uitloop voor heet water een echte must.

Prijs per kop
Niet geheel onbelangrijk: de prijs per kop. De prijs is namelijk vaak doorslaggevend in het beslissingsproces. Maar hoe kunt u de prijs per kop berekenen? Heel simpel. U telt de kosten van de machine, de ingrediënten (koffiebonen, melk, suiker, etc.) en het onderhoud bij elkaar op en deelt dit vervolgens door het geschatte aantal koppen koffie per jaar.

Advies op maat
Met bovenstaande tips wordt het vinden van de perfecte koffiemachine voor bedrijven een fluitje van een cent. Komt u er toch niet helemaal uit? Of heeft u vragen? Dan helpen de koffieliefhebbers van DEAC Koffie Experts u graag bij het vinden van de perfecte match. Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies van één van onze experts.