2014-cafema-ws-026 - kopie.jpg

Royal Dutch Espresso

coffee_black.png
Twee melanges; mild en krachtig
coffee_black.png
Royale uitstraling
Pictogram Fairtrade 50 x 50.jpg
Fairtrade; eerlijk en duurzaam
Pictogram Biologisch 50 x 50.jpg
100% biologisch, heel logisch

Royal Dutch Espresso

Royal Dutch Espresso is trots op zijn afkomst. De beste bonen, 100% gebrand voor de Nederlandse markt en helemaal biologisch.  Een hoogwaardige, mooie ronde Arabica koffie die perfect geschikt is voor de espressomachine. Deze koffie is lekker als espresso maar ook uitermate geschikt als een 'gewoon' bijzonder kopje koffie.

 

Twee blends 

Royal Dutch Espresso heeft twee verschillende premium melanges, namelijk mild en krachtig. 

 

1) Royal Dutch Espresso mild

Een unieke samengestelde melange speciaal voor de Nederlandse fijnproevers. In deze melange worden uitsluitend hoogwaardige en gewassen arabica koffiebonen gebruikt, waarbij na de pluk van de koffiebessen de gewassen verwerkingsmethode is toegepast. Doordat de schil door deze verwerkingsmethode van de bes gescheiden wordt, krijgt de koffie een zachte en edele smaak.

 

2) Royal Dutch Espresso krachtig

Waar menig espresso melange zijn koffiesmaak verliest in de melk gerelateerde koffies, zal deze zijn karakter als excellente espresso nauwelijks verliezen, door het diverse smakenpalet van deze melange. De zachte en zeer lichte rinse tonen van de Peru en Mexico worden gebalanceerd door de krachtige volle crèmige Guatemala.

 

Royale espresso

Naast een bijzonder goede smaak biedt ook de uitstraling zijn meerwaarde. Royal Dutch Espresso past uitstekend bij alle horecazaken en bedrijven die een sterk hollandse uitstraling hebben. Wij vertellen u graag over wat het voor uw zaak die meerwaarde kan bieden want uiteraard bestaat het Royal Dutch Espresso koffieconcept niet alleen uit de espressobonen. Het Royal Dutch Espresso koffieconcept is compleet met eigen suikerzakjes, een typisch Hollandse koekmix en 100% biologische melkcups. Ook hebben wij in het assortiment Royal Dutch Espresso porselein in twee verschillende varianten.

 

Stay & take-away

Wilt u het Royal Dutch Espresso koffieconcept inzetten voor take-away doeleinden?  Wij hebben hiervoor speciale Royal Dutch Espresso kartonnen bekers in diverse formaten.

 

 

Royal Dutch Espresso Mild

 

Royal Dutch Espresso Mild is een melange van hoogwaardige arabica koffiebonen afkomstig uit Boliva, Mexico, Peru en Colombia. De rinse tonen van de boon uit Peru en Mexico wordt gecorrigeerd door een zoetige boon uit Guatamala. Daarnaast brengt de boon uit Bolivia mooie frisse en fruitige tonen met zich mee. Door deze unieke combinatie van bonen beschikt ieder kopje koffie over een compleet smaakpalet. Op alle bonen wordt de gewassen verwerkingsmethode toegepast, waarbij de schil van de bes verwijderd wordt en de koffie een zachte en bijzondere smaak krijgt. Tot slot krijgen de bonen een slow-roast waardoor de karaktereigenschappen van de koffie sterk naar voren komen en de rinse tonen zich op de achtergrond houden. Dit maakt deze melange tot een unieke complete milde espresso koffie.

 

Royal Dutch Espresso Krachtig

 

Voor deze koffie wordt dezelfde melange gebruikt als bij de Royal Dutch Espresso Krachtig. Echter, de boon wordt donkerder gebrand. Hierdoor krijgt de koffie meer karakter door de bittere tonen en is hierdoor uitstekend geschikt voor een espresso. Om deze reden zal Royal Dutch Espresso Krachtig in tegenstelling tot vele espresso koffies haar koffiesmaak niet verliezen bij koffiebereidingen met melk. Net zoals bij de Royal Dutch Espresso Krachtig worden de zachte en lichte rinse tonen uit Peru en Mexico gecorrigeerd door een mooie zoetige boon uit Guatamala en de frisse en fruitige tonen van de boon afkomstig uit Bolivia.

Wilt u vrijblijvend advies over machines, koffie of thee voor uw bedrijf? Laat het ons weten.

*