organico.jpg

Organico espresso

coffee_orange.png
Twee melanges; Medio en Scuro
coffee_orange.png
Vriendelijke uitstraling
Pictogram Fairtrade 50 x 50.jpg
Fairtrade; eerlijk en duurzaam
Pictogram Biologisch 50 x 50.jpg
100% biologisch, heel logisch

Organico espresso

Bewust, biologisch en duurzaam

 

Organico espresso is een vriendelijke 100% biologische koffie en staat bekend om fluweelzachte smaken. Het is gemaakt met de grootste zorg voor smaak en kwaliteit én zeker ook aandacht voor afkomst, productie en milieu. Deze biologische espressobonen zijn Fairtrade en volgens Max Havelaar normen ingekocht.

 

Shade grown

Organico is een zogenaamde “shade grown” koffie. De koffiestruiken groeien tussen ‘schaduw’ bomen die het ecosysteem beschermen. Ze voorkomen bodemerosie, zorgen voor vocht en natuurlijke voedingsstoffen en beschermen de koffie tegen wind en vorst. Bij de biologische teelt worden geen chemische bestrijdingsmiddelen waardoor de koffiebonen een unieke fluweelzachte smaak hebben met een lager cafeïnegehalte en een vol aroma. En dat proef je!

 

Twee blends

Organico espresso is verkrijgbaar in twee blends; Medio en Scuro. Voor deze blends worden de beste hoogland arabica bonen uit Bolivia en Peru gecombineerd met Mexicaanse robusta. De melange Medio is een volle romige en kruidige koffie met mooie bitters. De Scuro is krachtiger en intenser met behoud van een romige zachte afdronk.

 

1) Medio - medium branding

De volle smaakbeleving is een samenspel van de kruidigheid van laurier en subtiele bittere tonen. De hoogland arabicabonen zorgen voor een fluweelzachte afdronk van cacao en een romig mondgevoel. De espressobranding zorgt voor een geringe rinsheid.

 

2) Scuro - krachtige branding

De intensiteit van deze melange wordt versterkt door een typische Italiaanse branding. De kruidigheid en cacaosmaak wordt nog meer geaccentueerd. Een klein bittertje is op de achtergrond aanwezig terwijl de romigheid in de afdronk blijft. Deze melange is zeer geschikt als melkvariant.

 

Wilt u vrijblijvend advies over machines, koffie of thee voor uw bedrijf? Laat het ons weten.

*