Onze historie

Ruim 40 jaar ervaring

Ontdek de geschiedenis van het bedrijf DEAC Koffie Experts. Lees alles over hoe het ooit begon, de huidige situatie en alles daar tussenin.

2017
In juni 2017 wordt de naam van het bedrijf omgedoopt tot DEAC Koffie Experts met bijpassend logo en nieuwe huisstijl. In de uitstraling draait het om de kern van het bedrijf; KOFFIE. De hollands oranje A van Aandacht in onze naam staat centraal. 

2016
De activiteiten van DEAC Koffie Oost B.V. worden volledig geïntegreerd in DEAC Nederland B.V.

2015
In juli 2015 bestaat DEAC Nederland B.V. 40 jaar. Een mooie mijlpaal.

2014
Na de succesvolle introductie van het premium theemerk Art of Tea groeit ook de vraag naar een premium koffiemerk. Hierdoor is tijdens de Horecava 2014 het koffiemerk Royal Dutch Espresso gelanceerd. Deze espressokoffie van 100% gewassen arabica bonen kenmerkt zich doordat de branding van de espresso speciaal afgestemd is op de Hollandse smaak.

2013
In mei 2013 wordt DEAC Koffie Oost B.V. opgericht. Deze unit richt zich voornamelijk op bedrijven in het Oosten van het land.

2012
Een jaar later wordt tijdens de Horecava het premium theemerk Art of Tea geïntroduceerd. Dit theeconcept voldoet aan de vraag van vele klanten die zich willen onderscheiden met hoogstaande en exclusieve thee.

2011
In 2011 wordt Wadden koffie geïntroduceerd, een uniek koffieconcept dat zich voornamelijk richt op de horeca rondom de waddeneilanden.

2006
DEAC Nederland BV verhuist naar het huidige pand in Maasland door capaciteitsproblemen in het pand in Zoetermeer. Met de uitbreiding van het aantal werkplekken en een groter oppervlak in het magazijn, is het pand in Maasland een ideale oplossing voor het capaciteitsprobleem in Zoetermeer.

2005
Op 1 januari 2005 treedt de heer Ton Collignon terug als directeur en eigenaar van DEAC Nederland B.V . in verband met zijn pensioen en wordt het bedrijf overgenomen door de interim directeur de heer Thomas Overmaat en door de heer Piet van der Windt.

1990 - 2000
In de begin jaren 90 start DEAC Nederland B.V. weer met de verkoop van Whirlpool / grootkeuken artikelen. In 1996 verhuist DEAC Nederland B.V. naar Zoetermeer. Ook worden er in de jaren 90 voor het eerst koffie ingrediënten verkocht en start DEAC Nederland B.V. het koffiemerk Caféma. Later zal binnen dit concept ook Theéma thee worden gelanceerd.

1975 – 1990
In de eerste jaren is DEAC Nederland B.V. voornamelijk een importeur van Faema apparatuur maar al gauw start DEAC ook met het importeren en verkopen van andere merken koffieapparatuur zoals de volautomatische Rex Royal apparatuur.

1975
Op 1 juli 1975 is de Nederlandse tak van DEAC SA verzelfstandigd en wordt er door de toenmalige directie, geleid door de heer Ton Collignon, voor gekozen om de naam niet weer te veranderen maar er slechts Nederland aan toe te voegen. Zo ontstaat dus het huidige DEAC Nederland B.V. Vrij kort na de oprichting verhuist DEAC Nederland B.V. van Delft naar het nabijgelegen Pijnacker.

1973
Wanneer de belangrijkste importeur van Faema in Nederland stopt met de import van Faema voor Nederland, zet MAGEC SA dat voort onder de naam Faema N.V. MAGEC. In 1973 splitst deze tak zich af van MAGEC SA en zo vindt DEAC SA zijn oorsprong. De naam DEAC staat voor Distribution Equipment Automatic Company. De reden dat gekozen wordt voor een Engelse naam is om de taalstrijd in België te ontlopen.

1960 – 1970
De eerste stap in de koffie is wanneer MAGEC SA vanuit de verkoop in keukens espressomachines van het Italiaanse merk Faema gaat verkopen. Faema is naast de verkoop van traditionele koffiemachines in de jaren 60 voornamelijk bekend door hun wielerploeg waarvoor de wereldberoemde wielrenner Eddy Merckx vanaf 1968 zelfs een aantal jaar koerst.

1946
In 1946 wordt in België de firma MAGEC SA opgericht. De bedoeling is om kort na de tweede wereldoorlog de huishoudens meer comfort te geven. MAGEC SA groeit in die tijd uit tot leider op de Belgische markt van keukens en groot- en kleinhandel in wit- en bruingoed. De naam MAGEC betekent: “Materiel pour Gas, Electricité et Cokes” oftewel "Materialen en Apparaten voor Gas, Elektriciteit en Cokes".