Deac Koffie Experts wordt familiebedrijf

Maasland, 26 april 2021 - DEAC Koffie Experts, een van Nederlands oudste en grootste (horeca)leveranciers van espressomachines, koffie en thee, is vanaf vandaag een familiebedrijf. Al ruim 45 jaar levert DEAC in heel Nederland de espressomachines, koffie, thee en alles wat daarbij hoort (van servies tot koekjes). Piet van der Windt neemt afscheid van compagnon Thomas Overmaat en verwelkomt zoons Coen en Lucas van der Windt. Hoewel het afgelopen jaar geen vetpot was voor de horecaleverancier, stappen de zoons aan boord en gaat DEAC verder als familiebedrijf. Vastberaden om de komende jaren hard door te groeien.

“Zeker nu de horeca weer een beetje open mag, kunnen we niet wachten om aan de slag te gaan. De komende jaren zullen we als familiebedrijf blijven innoveren. Met de aantreding van Coen en Lucas zijn we meer dan klaar voor de toekomst. Het familiebedrijf geeft nu al veel nieuwe energie.” Algemeen Directeur DEAC Koffie Experts, Piet van der Windt.

Klaar voor de toekomst

Met de komst van Coen en Lucas is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst, maar blijft de visie van DEAC onveranderd. DEAC doet alles met aandacht, alleen nu als familiebedrijf. Zo heeft DEAC maar één doel: de perfecte espressokoffie maken, zodat iedere ondernemer zijn klanten, gasten en/of werknemers echt kan verwennen. De koffieleverancier blinkt uit in zijn service. Is de koffie op, of de espressomachine kapot? Door heel Nederland staat er binnen no-time een expert op de stoep om de problemen te verhelpen. Door de komst van de nieuwe generatie zal de nadruk de komende jaren meer liggen op innovatie. Bijvoorbeeld als het gaat om focus brengen in het uitgebreide assortiment of de doorontwikkeling van huidige koffie- en theemerken. 

“Ik kijk ontzettend uit om met mijn vader en broer deze uitdaging aan te gaan. Het is een prachtig bedrijf en nu de horeca weer een beetje open kan, kunnen wij ook weer gas geven. Eindelijk!” Aldus Coen van der Windt (26).

Lucas van der Windt (30) voegt toe:

“Na tien jaar in het bedrijf, is dit een prachtige stap. Ook wel spannend, gezien het afgelopen jaar met de sluiting van de horeca, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit familiebedrijf nog veel verder door kan groeien. Op naar de 100 jaar.” 

DEAC Koffie Experts

DEAC Koffie Experts is al 45 jaar toonaangevend als het om espressomachines en koffie gaat. Het bedrijf is opgericht op 1 juli 1975 door Ton Collignon. In 2005 is DEAC overgenomen door Piet van der Windt en Thomas Overmaat. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste koffieleveranciers van Nederland. DEAC heeft een uitgebreid assortiment, van luxe espressomachines, tot koffiebonen en suikerzakjes. DEAC is bekend van de eigen merken zoals Caféma espresso, Royal Dutch Espresso, Organico, Wadden Espresso, Beans&Business, Theema en Art of Tea. In maart 2021 neemt het bedrijf afscheid van Thomas Overmaat vanwege zijn welverdiende pensioen en verwelkomt het zoons Coen en Lucas van der Windt.