Uw koffiemachine op het werk moet het, dag in dag uit, gewoon doen. De meeste mensen hebben die ene kop koffie in de ochtend namelijk écht nodig om de dag goed te beginnen. Goed onderhoud van uw koffiemachine op het werk is van groot belang om uw machine in optimale conditie te houden. Zo minimaliseert u niet alleen storingen, maar verlengt u ook de levensduur van de machine én geniet u gegarandeerd van koffie met een goede smaak. Is uw koffiemachine op het werk toch kapot? Wij vertellen u wat u kunt doen.

 

Storingen aan uw koffiemachine verhelpen

Een storing aan uw koffiemachine op het werk is erg vervelend. Gelukkig zijn een groot deel van de storingen eenvoudig te verhelpen. Zo ontstaan de meeste storingen door te hard drinkwater. Daarom wordt vaak geadviseerd een kalkfilter in uw koffiezetapparaat op kantoor te plaatsen. Heeft u, ondanks het kalkfilter, toch een storing? Controleer uw machine dan op de volgende punten: Staat de waterkraan of de toevoer van het waterfilter open? Wordt de machine regelmatig gereinigd? Is één van de onderdelen misschien versleten? Kunt u het probleem niet zelf verhelpen? Neem dan contact op met uw leverancier. Hij kan u telefonisch instructies geven, zodat u zo snel mogelijk weer van een goede kop koffie kunt genieten. Is het probleem toch moeilijker te verhelpen? Een goede leverancier zorgt dat er binnen 24 uur een professionele servicetechnicus op locatie is.

Reparatie van uw koffiemachine

Het kan gebeuren dat de servicetechnicus het probleem niet direct kan oplossen. Soms moet de machine uit elkaar gehaald worden of moet er een nieuw onderdeel besteld worden. Erg vervelend voor alle koffieliefhebbers op kantoor, maar vooral ook een duur grapje voor u. Om onverwachte kosten in de toekomst te voorkomen, kunt u een servicecontract afsluiten. Kiest u voor alleen het basisonderhoud of gaat u voor het all-in-servicecontract?

Storingen en reparaties aan uw koffiemachine voorkomen

Oké, uw koffiemachine doet weer wat ‘ie zou moeten doen. Om te voorkomen dat u binnen no-time weer te maken heeft met een storing of reparatie, is goede schoonmaakdiscipline erg belangrijk. En nee, met alleen zo nu en dan ontkalken komt u er niet. Neem bijvoorbeeld de zetgroep. Bij de meeste volautomatische machines kunt u deze aan de zijkant uitnemen. Spoel de zetgroep vervolgens af met lauw water en laat deze drogen aan de lucht. Wanneer de zetgroep droog is, kunt u de bewegende onderdelen en afdichtingen invetten met een dun laagje siliconenvet. Is de zetgroep van uw koffiemachine op het werk niet uitneembaar? Gebruik dan speciale reinigingstabletten.

Is het koffiezetapparaat bij u op kantoor kapot en krijgt u het apparaat zelf niet meer aan de praat? Neem dan contact op met één van de professionele servicetechnici van DEAC Koffie Experts. Zij helpen u waar mogelijk via de telefoon en komen eventueel binnen 24 uur bij u langs.