Voor veel medewerkers is koffie als brandstof; ze hebben het nodig om de dag door te komen. Waarschijnlijk geldt dit ook voor u. Misschien heeft u er nooit zo bij stilgestaan, maar stelt u zich eens voor dat u de dag niet kunt beginnen met die eerste, lekkere kop koffie. Best vervelend, toch? En wat als de koffie bij u op het werk niet lekker is? Misschien is de koffie van slechte kwaliteit, maar het kan ook aan de machine liggen. Daarom geven wij u in deze blog tips over het overtuigen van uw werkgever voor een goede koffiemachine voor bedrijven.

 

Koffie als motor voor motivatie en sfeer

Een koffiemachine voor bedrijven is tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Dat is niet voor niets. Koffie op het werk wordt namelijk steeds belangrijker. Een goede kop koffie bevordert de motivatie en sfeer op de werkvloer, maar stimuleert ook gesprekken onder medewerkers. Een koffiemachine voor bedrijven dient als het ware als een ontmoetingsplek. Daarnaast biedt koffie op het werk medewerkers een welverdiende pauze. En hoe lekkerder de koffie, hoe vaker men naar de kantine loopt voor een refill. Zo leidt goede koffie indirect tot meer beweging.

Koffie als arbeidsvoorwaarde

Koffiespeciaalzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en mensen raken meer en meer gewend aan kwaliteitskoffie. Bedrijven moeten hierin mee om medewerkers tevreden te houden. Heeft u nog geen professionele koffiemachine voor bedrijven op uw werk? Dan wordt het hoog tijd dat u eens gaat praten met uw baas. Vooral wanneer u weet dat koffie de baas gemiddeld tien cent per kop kost. Dit bedrag weegt niet op tegen de vele voordelen van goede koffie. Naast motivatie en sfeer, zorgt koffie voor inspiratie en voor medewerkers die oplettend en gefocust zijn. Kortom, genoeg argumenten om uw baas te overtuigen een koffiemachine voor bedrijven aan te schaffen. Ga daarom het gesprek aan en zorg dat die koffiemachine voor bedrijven binnen no-time op het werk staat!